Life Science Academy for virksomheder

En katalysator til life science-industrien

Life Science Academy er et 9-måneders traineeforløb, der er udviklet til at give unge nyuddannede akademikere en hurtigere adgang til life science-industrien. Gennem intensiv undervisning i fagrelevante emner og løbende sparring med specialister og mentorer, fungerer Life Science Academy som en katalysator til industrien, til at skabe den næste generations medarbejdere. 

Med Life Science Academy, ønsker vi at hjælpe nyuddannede med hurtigere at kunne komme ud i branchen, og bidrage med deres faglige viden og kompetencer. Undervejs i forløbet, ruster vi traineen til at blive en medarbejder med bredde og indsigt, der kan tage ansvar og som tør sætte visioner for fremtiden – en medarbejder, der forstår organiseringen i en produktion, og som har lyst til at bidrage med sine evner.

Samarbejdet mellem AlfaNordic Academy og jeres virksomhed

Vær med til at forme nyuddannede til life science-industrien

Vi tilbyder et samarbejde, hvor din virksomhed er med til at forme unge nyuddannede til life science-industriens fremtidige medarbejdere. AlfaNordic Academy vil fungere som bindeled mellem uddannelsesinstitutionerne i Danmark (herunder KU, AU, SDU og ingeniørhøjskolerne) og din virksomhed. Dette gør vi gennem Life Science Academy, der er et 9-måneders traineeforløb, der er særligt tilrettelagt, til hurtigt at klæde dygtige nyuddannede akademikere på, til en karriere i life science-industrien. 

Gennem et 9-måneders traineeprogram og gennemgående mentorforløb for nyuddannede akademikere, kan vi tilbyde virksomheder at accelerere den enkelte trainees personlige og faglige udvikling. Det betyder at de på kort tid bliver i stand til, at læse og påtage sig mere ansvar og bidrage til at løse fremtidens udfordringer i virksomheden. 

Bliv klædt på til branchen

Gennem særligt sammensat undervisning og praktisk erfaring fra en produktionsvirksomhed, er dette en mulighed for, at få en helt særlig forståelse af life science-branchen. 

Life Science Academy bygger på et tværfagligt samarbejde mellem virksomheder fra life science-industrien og AlfaNordic Academy. Programmet henvender sig til nyuddannede, der ønsker at bidrage til industriens udfordringer. 

7 uddannelsesmoduler

Gennem det 9-måneders traineeforløb, gennemføres 7 specialudviklede uddannelsesmoduler af en varighed på 3 dage. Modulerne skaber en sammenhæng mellen erfaring i produktionen og fagrelevante emner såsom GMP, risikoanalyse, validering, projektværktøjer m.m. Man vil få et indgående kendskab til gældende lovgivning og anvendte guidelines i industrien. 

Parallelt uddannelsesforløb

Som Trainee arbejder man sideløbende i en på forhånd udvalgt produktionsvirksomhed i branchen, som er en del af Life Science Academy-ordningen. Her vil kandidaten være tilknyttet en professionel uddannet mentor, med hvem man som trainee har løbende dialog og faglig sparring med omkring hverdagens opgaver og udfordringer. 

Forløbet som Trainee

Et overblik over Life Science Academy-forløbet

Som trainee hos AlfaNordic Academy, får man et unikt indblik i life science-industrien. I det 9-måneders traineeforløb, er man tilknyttet en produktionsvirksomhed fra industrien, hvor man har sin daglige gang. Som en del af programmet er man tilknyttet et undervisningsprogram bestående af 7 fagmoduler, der alle afsluttes med en eksamen. Hvert modul varer 3 dage, og giver en introduktion til faglige emner som GMP, validering, risikoanalyse, projektværktøjer m.m. Her vil man blive introduceret for gældende lovgivning og anvendte guidelines til industrien. 

I perioderne hvor man modtager undervisning, vil man være væk fra virksomheden, hvor man normalt har sin daglige gang. Parallelt med arbejde og undervisning, vil hver trainee få tilknyttet en personlig mentor, der vil følge denne under hele forløbet. Formålet med mentorforløbet er, at give traineen mulighed for et fagligt og personligt rum til at diskutere hverdagens udfordringer som ny i industrien. Vores mentorer er uddannede til rollen, og har alle mange års erfaring i branchen. 

  • Undervisning
  • Virksomheder
  • Mentorordning
  • Personlig udvikling

Som trainee hos AlfaNordic Academy, får man et unikt indblik i life science-industrien. I det 9-måneders traineeforløb, er traineen tilknyttet en produktionsvirksomhed fra industrien, hvor denne har sin daglige gang. Som en del af programmet vil man være tilknyttet et undervisningsprogram bestående af 7 fagmoduler, der alle afsluttes med en eksamen. Hvert modul varer 3 dage, og giver en introduktion til faglige emner som GMP, validering, risikoanalyse, projektværktøjer m.m. Her vil man blive introduceret for gældende lovgivning og anvendte guidelines til industrien. 

I perioderne hvor man modtager undervisning, vil man være væk fra virksomheden, hvor man normalt har sin daglige gang. Parallelt med arbejde og undervisning, vil man få tilknyttet en personlig mentor, der vil følge én under hele forløbet. Formålet med mentorforløbet er, at give traineen mulighed for et fagligt og personligt rum til at diskutere hverdagens udfordringer som ny i industrien. Vores mentorer er uddannede til rollen, og har alle mange års erfaring i branchen. 

Som graduate udfylder man rollen som juniorkonsulent hos den virksomhed, der senere kan blive ens fremtidige arbejdsplads. Typisk vil man indgå i et team som f.eks. produktionssupporter eller som projektledelsesassistent. I starten vil man skulle sætte sig ind i virksomhedens processer og dokumentationssystemer, samt trænes i de procedurer, som man skal arbejde efter. Man vil udover sin leder fra Life Science Academy også have en daglig leder i virksomheden, og måske også en "fadder", som kan hjælpe én ind i arbejdsopgaverne, som gradvist bliver mere fag-tunge og ansvarsfulde. Efter det 9-måneders forløb, vil man have fået en væsentligt større indsigt i industrien, end hvis man blot var blevet almindeligt ansat efter endt studie.

Hver trainee får tilknyttet en uddannet mentor, som er en af vores erfarne konsulenter fra AlfaNordic. Vi matcher mentor og trainee ud fra personlighed og hvilken virksomhed man skal ud i. Overgangen fra at være studerende på universitetet, til at arbejde i en produktionsvirksomhed kræver stor tilvænning i starten, hvilket mentorordningen vil kunne støtte én i. Typisk vil ens mentor kende til den virksomhed eller det arbejdsområde, som traineen kommer til at beskæftige sig med. Mentormøderne er fortrolige samtaler, og giver mulighed for uvildig sparring på stort og småt. Vidensdeling fra mentor til mentee er essensen i dialogen med fokus på traineen, ens udvikling og de udfordringer, der kunne opstå på arbejdspladsen og i livet i øvrigt.

Traineeforløbet omfavner både udvikling på det faglige og det personlige plan. Hver trainee får udarbejdet en individuel personlighedsprofil samt personlige målsætninger, der er med til at skabe en større indsigt i ens egne præferencer og indre potentiale. Det er fundamentet for den personlige og faglige vækst, som vi støtter op om i hele traineeforløbet. Man vil have regelmæssige samtaler med sin mentor fra AlfaNordic og sin daglige leder og evt. fadder hos virksomheden. Derudover tilbydes man som en del af undervisningsmodulet om "Personal Development & Empowerment" også en indsigt i de forskellige personlige udfordinger, som branchen kan give, samt konkrete værktøjer til, hvordan man kan arbejde med dem. 

Forløbet i Life Science Academy

En trainee vil kunne arbejde med følgende opgaver:

Skrive dokumentation og udføre review af SOP'er, instruktioner, procedurer m.m. i henhold til gældende kvalitetskrav.

Deltage i procesoptimering og risikovurdering.

Fungere som produktionssupporter indenfor f.eks. fermentering, gæring, grovrens/finrens, påfyldning, pakkelinjer og lignende.

Problemløsning i forbindelse med metode-evaluering af forskellige processer.

Deltage som projektlederassistent eller projektdeltager i projekter i medicinalindustrien.

Den rette kandidat til traineeforløbet

Udvælgelse og rekrutteringsforløb

AlfaNordic Academy er hele tiden på udkig efter dygtige nyuddannede akademikere, der brænder for at gøre karriere i medicinalindustrien og som tør tage initiativ, har et naturligt engagement, og forstår at samarbejde om en fælles løsning – og som brænder for at gøre karriere i medicinalindustrien. 

Som udgangspunkt, vil kravene for at komme i betragtning være, at kandidaten er nyuddannet og har fået en kandidatgrad, med akademiske resultater i den øvre ende af karakterskalaen, gerne suppleret med studie- eller praktikophold i life science-industrien. Der lægges desuden vægt på, at kandidaten har vist sit engagement i aktiviteter udenfor studiet, f.eks. i sportspræstationer, studenterpolitik, frivilligt arbejde eller studiejob. 

På det personlige plan, vil kandidaten blive spurgt ind til eksempler på struktur, initiativ, kommunikations- og samarbejdsevner samt andre personlige kompetencer som er værdifulde i en branche, der bygger på kvalitetsforståelse og risikobaseret tilgang til opgaveløsning. 

Vil du høre mere om vores kontraktmodeller?

Når virksomheden har besluttet sig for at tage en trainee ind i deres virksomhed, vil der blive udarbejdet en kontrakt mellem AlfaNordic Academy og virksomheden, hvor honoraret aftales ifølge eventuel eksisterende rammeaftale om timesats på trainees. 

At have en trainee i virksomheden, svarer til at have en juniorkonsulent, men adskiller sig væsentligt på punkterne omkring mentorordning og undervisning, som indgår i honoraret. Honoraret dækker alle udgifter til traineen (løn, ferie, sygdom, uddannelse, mentorsamtaler, administration m.m.) Når man som virksomhed tegner kontrakt på en trainee, sikrer man sig i bindingsperioden, at traineen får den nødvendige uddannelse jvf. uddannelsesplanens 7 undervisningsmoduler, løbende mentorsamtaler med en af AlfaNordics mange certificerede mentorer, samt 1:1-sparring med leder fra AlfaNordic Academy og konsulentkollegaer. 

Dernæst er den en gensidig forpligtelse til, at der laves en løbende forventningsafstemning ved personlige møder mellem virksomheden og AlfaNordic Academy ifht. udviklingsretning og opgaver som tildeles traineen. 

Hvis du vil høre mere om vores forskellige kontraktmodeller, er du velkommen til at kontakte vores Managing Director, Frank Winther-Hinge

Har du spørgsmål, som du ikke fik svar på?

Ofte stillede spørgsmål

Selvom vi har forsøgt at beskrive programmet så godt som muligt, kan du stadig have behov for at stille spørgsmål omkring programmet. I vores FAQ, har vi gjort det let for dig, at danne dig et overblik over en graduates arbejdsopgaver, krav til vores kandidater i forhold til at komme i betragtning, og forskellighederne mellem vores uddannelsesforløb.

Ønsker du at møde nogle af vores trainees?

Karriere og portrætter

Ønsker du at høre mere fra tidligere og nuværende trainees fra forløbet, kan du se meget mere på vores karriereside, hvor vi har samlet tre fortællinger. Her kan du bl.a. også se vores stillingsopslag, og læse mere om vores forskellige uddannelsesforløb og kurser. 

Vi benytter os af cookies for at generere statistik samt optimere brugervenligheden og funktionaliteten. 
I vores cookiepolitik kan du finde mere information om vores brug af cookies og hvordan man sletter eller blokerer disse. 
Hvis du ikke aktivt foretager et valg, men fortsætter med dit besøg på vores hjemmeside, samtykker du til vores anvendelse af cookies.